Tips på helt ok musikdokumentärer under mellandagarna

Själv ska jag arbeta under dagar som kommer härnäst. Men du kanske är en beräknande person och har tagit ledigt? Och så känner du nu helt plötsligt att du behöver fly undan familj och eventuella svärföräldrar? Här har du några schyssta filmtips! Bara dokumentär, sånär som på ett tips.

What happened, Miss Simone?

Ok, sent på bollen här. Men detta är i alla en kritikerrosad, gripande och djup dokumentär som berättar historien om Nina Simones märkliga karriär. Uppgången, fallet och comebacken. Finns på Netflix. (Det är mitt mest hippa tips. Nedan hittar du mest snask.)

Beware of Mr Baker

Helt jävla omistlig! Jag har bloggat om den förut. Det bästa av allt: finns på Youtube. Dock sådär kvalle. Bästa citatet: ”John Bonham couldn’t swing a bag of shit”.

History of the Eagles

Alltså, det handlar om the Eagles och om bandmedlemmar som ännu inte hunnit dö. Med detta i beaktande: Ganska uppriktigt och tell it all. Finns på Netflix.

Don’t stop believin’ – Everyman’s Journey

Alltså, egentligen inte så väldigt superbra, men grundstoryn måste man gilla. Från fattiglapp i Manilla till frontman i Journey, allt med hjälp av Youtube! Men hur softa verkar de övriga killarna i bandet vara? Inte lika mycket feelgood som musiken. Tycker jag. Döm själva. Finns på Netflix.

This is Spinal Tap

Förklaring överflödig. Finns på Itunes.

Eric Claptons Rolling Hotell

Lite väl glad i läsken såhär i juletid? Låt detta tidsdokument bli ett delvis avskräckande exempel. Eric Clapton lär ha försökt stoppa denna film. Helt förståeligt. Det är INTE ett smickrande porträtt av en minst sagt självupptagen gitarrgud och idag hade en film av detta slag aldrig någonsin slutförts. (Tror jag.) Men, under 1970-talet verkar man bara ha kört på. Med detta sagt. Det finns gott om bra musik i filmen, såklart. Och jo, visst verkar de delvis ha ganska kul?

Hela finns på Youtube.

Def Leppard – Hysteria, classic albums

Klart du vill se denna dokumentär om rockalbumet som ÄGDE 1980-talet! Tydligen är detta det dyraste mastodontalbum som någonsin producerats i Storbritannien. Men, det var det fan värt. ”All killer, no fillers!” Ärad vare Mutt Lange.

Finns på Youtube!

The decline of western civilisation part II

En riktig hårdrocksklassiker. Finns på Youtube, dock upphackad i olika delar. Har dock inte letat jättemycket. Höjdpunkt: Ozzy fixar frukost.

The Importance of being Morrissey

Egentligen finns det ingen riktigt bra Morrissey-dokumentär. Det som gör denna TYP sevärd är att den utspelar sig under ett intressant skede i Morrisseys karriär, precis innan den legendariska comebacken 2004. Utan PR, utan reklam och utan bolag åkte Morrissey ut på världsturné, igen. Ganska imponerande.

Cracked actor – a film about David Bowie

Om Clapton-rullen är alkad är denna speciella film med och om David Bowie knarkig. Jobbig. Men svårt att sluta kolla. En pretentiös massaker.

Saknar du någon film på listan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s