Klockren version av How blue can you get

Back in the day.
Back in the day.

Om du vill förstå BB Kings storhet, briljansens i hans gitarrspel och i hans röst, räcker det nästan att lyssna på denna version av How blue can you get? Raspig inspelning, feldöpt låt på anonym och ej påkostad samlingsskiva i övrigt.

Jag kan dock inte utröna exakt när inspelningen är gjord. Men, någon gång under 60-talets mitt kan man väl anta att detta spelades in.

4 reaktioner på ”Klockren version av How blue can you get

  1. Borde vara från en inspelning som gjordes på Sing Sing 1972. Det är ju inte helt ovanligt att vissa låter förekommer med olika titlar, framför allt i de tidiga inspelningarna – denna är ju också känd som Downhearted!. Jag är inte helt säker på att det är en renodlad ”felmärkning”. Bra låt är det hur som helst – både i denna live-version och i originalversionen. Har du hört den svenska ”Cover-versionen” – Hur blås kan man bli? – med Ronny Eriksson & Ramlin’ minds. Även om det aldrig ges något credit till B.B. originalversion så är det utan tvekan en svensk översättning.

    1. Tack så mycket för dessa tips! Jo, jag har sett några klipp på Youtube från denna spelning. Otrolig nerv och känsla. Han var som absolut bäst då, tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s