Fjellis – svensk mästare i Texasblues

Fjellis.
Fjellis.

Bara ett kort konstaterande. En av världens främsta Texasblues-gitarrister var svensk. Jan-Eric ”Fjellis” Fjellström föddes i Motala 1951 och dog i Malmö, 1999. Tyvärr hade jag aldrig chansen att se honom live  – mitt bluesintresse blommade på allvar upp kort efter att han dog. Lyssna själv på hans storslagna, fast ändå lågmälda, tolkning av Texas Flood. 

5 reaktioner på ”Fjellis – svensk mästare i Texasblues

  1. Jag såg Peps o Fjellis på Ven i mitten av nittitalet. Vi råkade sitta nära mixerbordet, så de bad mig justera lite mitt i en låt. Kul minne! En stor saknad.

  2. Jag såg Fjellis i början eller mitten av 90-talet när han under en magisk spelning backade upp Peps på Ystad bibliotek. Jag var kanske 13-14 och jag vill minnas att han inte log nämnvärt utan såg förbannad ut. Två gånger under konserten fick jag dock ögonkontakt med honom och han nickade och log. Där emellan tog han en full kille, som skulle upp på scenen, i kragen och vräkte ner honom i backen. Nu har han kommit in i mitt liv igen genom att jag återupptäckte ”See you in hell blind boy” och jag tänkte se om jag kunde hitta hans grav, lägga några blommor och bara säga tack. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s