Jeff Bridges album är överraskande bra

Jeff Bridges.
Jeff Bridges.

Visst blogguppehåll den senaste tiden. Detta beror på att jag varit på semester. Nu kör vi igång igen! Som tidigare meddelats släpper Jeff Bridges ett album med countryinfluerade sånger, varav flera fanns med i filmen Crazy Heart. Hur låter detta då? Bättre än Bruce Willis i alla fall!  Jeff Bridges sjunger faktiskt riktigt bra. Han röst står ut från mängden – låt vara att jag är något påverkad av att jag är ett stort fan av Bridges och har sett The Big Lebowski säkert hundra gånger. Rösten låter mogen och tärd.

Vi kan väl säga att detta är ett album som inte direkt flörtar med den stora massan, i den bemärkelsen att låtarna är långsamma och nästan introverta. Detta är allt annat än en cash in.

Egentligen faller nog albumet mest på låtvalet. De är för långsamma. För anonyma, med undantag av singeln What a Little Bit of Love Can Do. Men, detta är lovande. Och välproddat av T-Bone Burnett. Lyssna på Spotify. 

2 reaktioner på ”Jeff Bridges album är överraskande bra

  1. Blev glatt överraskad i dag när jag fick tips via Spotify om Jeffs skiva. Han sjunger bra och det är som sagt välproducerat. Skönt att inte alla skådisar som försöker sjunga gör bort sig och då speciellt en hjälte som Jeff som man bara måste gilla efter Big Lebowski, True Grit och den fantastiska Crazy Heart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s