Morrisseys fans förtjänar bättre än Sundspärlan

Plask, plask. Kanske lika bra att Morrissey skippade Sundspärlan?
Plask, plask. Kanske lika bra att Morrissey skippade Sundspärlan?

Ja, det blev ju en lyckad konsert med Morrissey på Sundspärlan i Helsingborg. Inte. Det såg skumt ut redan från början. Jag anlände vid halva elvatiden då det redan regnat ett bra tag. 17 personer hade anlänt innan mig och stod lite till nåders under ett tält och blickade ner mot en liten, sliten träscen där regnet redan bildat små pölar. Här skulle alltså Morrissey, legenden, och hans band uppträda? Det kändes tveksamt, men jag utgick från att arrangörerna visste vad de gjorde.

Efter någon timme gick jag och några andra fanns iväg på en kort lunch. Det fortsatte att regna. Och regna. När vi sedan kommer tillbaka en timme senare möts vi av beskedet från Morrissey crew: the show is cancelled.
Kanske inte helt konstigt med tanke på att scenen nu var ännu blötare. Jag är ingen elektriker, men el och vatten – passar det alltid så bra ihop?
Jag hörde även en av Morrisseys medarbetare nämna något om att vatten föll ner där trummorna skulle stå. Lät ej idealiskt.
För att kort sammanfatta: Jag tolkade det som att Morrisseys medarbetare bedömde scenen som otjänlig under de rådande väderförhållandena. Rätt eller fel? Jag vet inte.

Men det känns något trist att vissa verkar se det som att Morrissey ”valde” att ställa in för att det regnade lite på honom. Ja, jo. Valde gjorde han nog allt. Men kanske var det rätt val.

Man undrar hur komunikation funkar mellan artister, bokare och managers. Har Morrissey valt att spela på detta ruckel till scen? Har någon valt åt honom?

I vilket fall. Han – och inte minst hans omänskligt lojala fans  – förtjänar bättre än Sundspärlan. Mycket bättre.

Läs mer:

Morrissey ställer in konsert. (Aftonbladet.)

Morrissey ställer in i Helsingborg. (Skånska Dagbladet.)

Morrissey ställer in spelning. (GP)

Morrissey regnar bort (Sydsvenskan)

18 reaktioner på ”Morrisseys fans förtjänar bättre än Sundspärlan

 1. gött å få info från en som var på plats. tidningen (arrangörerna framförallt antar jag) får ju det till att låta som att Moz själv inte gillade att det regnade. Fy fan vad trist för er alla som hade sett fram emot en bra kväll.

 2. Tack. Ja, jag vet inte som sagt. Kanske skulle det gå? Men jag kan bara konstatera vad jag såg: Väldigt mycket vatten på scen. Trist för alla som kom från utlandet.

 3. Skönt att få en uppdatering med lite information i. Var precis på väg att sätta mig på tåget ner från Göteborg när jag fick beskedet att det är inställt. Misstänkte av bilderna på hd.se att det hade med scenen att göra, ser ju verkligen bedrövligt ut. Är det som du skriver är det väl en uppenbar säkerhetsrisk att ställa sig på scenen. Tråkigt men kanske rätt beslut ändå.

  Man undrar ju lite över arrangören i detta läget. Har dom inte säkrat att dom har en scen som håller för lite regn? Har dom inte en plan B i allra värsta fall? Känns som en arrangörsmiss detta.

  1. Jo, det verkar ju onekligen så, även om jag inte kan vara säker.

   Det lustiga: hade solen varit framme, och om konserten blivit av, då hade den kunnat bli en klassiker.

   ”Ah, du vet jag var ju på Sundspärlangiget….vilket ställe alltså.”

   Such a little thing makes such a big difference.

 4. Packa och åk till Hultsfred kanske? Giget i HBG som blir inställt pga regn, ja, finns inget dåligt väder..bara dåliga scener? Hoppas du får se den fantastiske snart iaf!

  1. Jag har inte möjlighet till det, men känner mig osäker på om jag ens hade velat. Det är något med festivalspelningar jag inte gillar.

   Jag är glad jag sett honom några gånger förut.

 5. Jag var oxo på plats och såg scenen, fanns ingen som helst säkerhetsrisk med den. Utomhuskoncerter är som bekant väldigt vanligt förekommande och lite regn är ett enkelt problem att kringgå trots mycket el. Scenen har använts många gånger i liknande sammanhang tidigare, så jag tror mkt mer på att det var hans egen gnällighet, inte arrangörernas fel. Ganska säker på att inomhus scenen på sundspärlan kunde ha nyttjats om han verkligen hade velat spela! Tramsigt blogginlägg, inse att din idol är en pussy som inte vill bli blöt om fötterna!

 6. Jocke Olin på The Tivoli visste inget definitivt förrän sent på torsdagskvällen. Via agenten har Morrissey sökt efter rätt sorts spelställe. Det ska vara mysigt och intimt, inomhus eller ute spelar ingen roll. Morrissey tycker att Helsingborg ligger rätt med tanke på att han är toppnamnet på Hultsfredsfestivalen som pågår 14–16 juli.

  – Vi har förhandlat länge. När vi presenterade Sundspärlan svarade han ja, säger Jocke Olin.

  – Detta är ett dyrt arrangemang, men eftersom han själv väljer en mindre stad och en mindre scen anpassas gaget efter detta. Vi hoppas naturligtvis att vi inte förlorar på kvällen.

  Källa: http://hd.se/noje/2011/05/06/morrissey-till-sundsparlan/

 7. Jocke Olin på The Tivoli visste inget definitivt förrän sent på torsdagskvällen. Via agenten har Morrissey sökt efter rätt sorts spelställe. Det ska vara mysigt och intimt, inomhus eller ute spelar ingen roll. Morrissey tycker att Helsingborg ligger rätt med tanke på att han är toppnamnet på Hultsfredsfestivalen som pågår 14–16 juli.

  – Vi har förhandlat länge. När vi presenterade Sundspärlan svarade han ja, säger Jocke Olin.

  – Detta är ett dyrt arrangemang, men eftersom han själv väljer en mindre stad och en mindre scen anpassas gaget efter detta. Vi hoppas naturligtvis att vi inte förlorar på kvällen.

  Källa: http://hd.se/noje/2011/05/06/morrissey-till-sundsparlan/

 8. Så här behandlar man inte vänner sedan nästan 30 år tillbaka, Mr Oscar Wilde-wannabe! Jag har sett Morrissey 5 gånger och jag köpte the Smiths ”William, it was really nothing” på sjutumsvinyl samma dag den kom ut i Sverige.

  Men nu är det över. Aldrig mer en Morrissey-konsert för min del. Jävla bortskämd pensionär!

  1. Hej Björn!

   Vad trist. Har sjutumsvinylen några sköna etsningar?

   Jag träffade en trevlig herre från Mexico i Hgb. Han har sett honom cirka 100 gånger. Ganska hängivet.

   Kanske har du ångrat dig när det är dags för nästa konsert.

 9. Hallå Magnus!

  Nej, jag ångrar mig inte. Nu är det över. Så kan det gå med långa realtioner. Helt plötsligt inser man att husgudens tidigare charmiga nycker faktiskt bara är löjliga.

  Morrissey själv har sagt att han inte var ung, ens i sin ungdom. Då har det kanske blivit dags att växa upp nu?

  Tur att det finns riktiga artister så man slipper sånt här trams i fortsättningen.

  1. Ja, det är tur att det finns en viss valfrihet.:)

   Jag älskar Moz för han musik och texter. Det är möjligt att han, som många hävdar, är full av nycker. I detta fallet är som bekant mitt intryck att beslutet att ställa in var välgrundat, men om detta råder det uppenbarligen väldigt delade meningar.

   Jag hoppas du får en fin sommar ändå, utan Moz.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s