Calle Engström – Sveriges mest underskattade gitarrist?

Ja, som ni ser. Ett taskigt youtubeklipp och inte en enda låt på Spotify. Icke desto mindre, eller kanske just på grund av detta, är Calle Engström Sveriges mest underskattade gitarrhjälte. Med integritet och känsla håller han sig med den äran till den råare sidan av Chicagobluesen när han spelar med legendariska Mönsterås Blues band, eller hans andra grupp East Side soul. Han har även spelat med flera andra artister, svenska och internationella. Sven Zetterberg, för att nämna ett exempel.

10 reaktioner på ”Calle Engström – Sveriges mest underskattade gitarrist?

 1. hej !
  imorgon / idag laddas nytt album ”Frön från fjärran tid” samt ”samlade verk 1978-1993” upp på alla legala webbsidor för musik i hela världen, med Calle Engström och Mönsterås BluesBand.

  1. Hej ! Tack för att Du skriver. Spotify har problem med en server (säger de) Det finns ett återutgivningsalbum uppladdat också ”Samlade verk 1978-1993” Innehåller i och för sig ett antal outgivna spår också. Du hittar det på Itunes och så småningom även på Spotify (När de får ordning på problemet)

   1. Ja jag spelar gitarr och var med och startade bandet 2 maj 1974. Vår musiklärare var den förste basisten i bandet och vi repade i skolans aula. Kul att hitta denna bluesblogg! Ha det bra!
    Mats

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s