Några axplock från den europeiska bluesscenen

Henrik Freischlader - grym lirare. Foto: Ralf Heid
Henrik Freischlader - grym lirare. Foto: Ralf Heid

Jag har på sistone snubblat över en del blues med tyska eller Österrikiska förtecken. Ofta gör man (Jag) misstaget att snäva in utforskandet till andra sidan atlanten. Inte helt logiskt. Bluesen är universell.

Abi Wallenstein är en grym slidegitarrist och måste kollas upp. Hade nöjet att se och höra honom på Eslövs bluesfestival för några år sedan.

Siggi Fassl är en värdig representant från Österrike. Hittade denna liveplatta. Riktigt bra. Avskalat, smutsigt och väldigt keepin’ it real! Sehr gut!

Den här killen, Henrik Freischlader kan vid en första lyssning framstå som ”ännu en” Stevie Ray Vaughankopia. Inte för att det gör mig något. Jag avgudar Stevie Ray Vaughan, men  denna tysk – jag tror han är tysk – är en riktigt het artist i sin egen rätt. Explosiv rockgitarr med mycket ton och så kallat häng. Skum att att jag missat honom.

Lightnin’ Moe and his Peace Disturbers är ett trevligt inslag från Danmark. Blues med mycket swing, stomp och jump. Från alltid lika pålitliga bolaget Last Buzz Records.

Paul & The blue delivery håller fanan högt med sin blues från den svenska västkusten.

En reaktion på ”Några axplock från den europeiska bluesscenen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s