Finns denna konsert med Buddy Guy i sin helhet?

Vissa youteklipp är bättre än andra. Även om Buddy Guy egentligen, obegripligt nog, fick sitt riktigt stora genombrott (eller comeback) först 1991, så var det ändå i slutet av 1960- och början av 70-talet som Buddy Guy var som absolut hetast. Kolla in dessa klipp, om du inte gjort det innan. Vad som flöt i ådrorna, förutom blod, just vid detta tillfälle låter jag vara osagt. Men såvitt jag förstår är dessa klipp från The Festival Express 1970 då Buddy Guy turnerade med bland annat Janis Joplin och The Grateful dead, i Kanada, med tåg. För övrigt hör vi Phil Guy, Buddy Guys brorsa på kompgitarr. Han dog av prostatacancer 2008.

Jag hittar endast dessa två klipp på youtube! Finns det fler? Här hittar jag en dokumentärfilm om det hela. När jag läser vidare på Wikipedia inser jag att endast dessa två klipp finns med, om jag uppfattar det hela rätt. Nog borde väl konserten filmats i sin helhet? Man kan ju hoppas. Verkar vara en djävulskt bra spelning. Speciellt med tanke på att orden blues och dvd inte direkt matchar varandra. Jag tycker oftast det är lite frustrerande att se livemusik på tv. Och lite tråkigt. Ingen känsla.

Annars är the Grateful Dead ett ganska roligt band, som jag precis börjat kolla upp. Ska erkänna att jag haft lite fördomar. Väl pundigt, flummigt, hippiejävlar och så vidare.
Men ibland är det jävligt fokuserad och driven musik. Och att Jerry Garcia var en jäkel på det han gjorde, det vet vi!

En reaktion på ”Finns denna konsert med Buddy Guy i sin helhet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s