Jag söker näringsstöd för mitt projekt

Samhället verkar ifrågasätta mitt nära förestående romanprojekt Min vän Kurdo Baksi. Jag leker ju med tanken på att starta enskild näringsverksamhet. Jag tänker sälja mina tjänster som föreläsare, recensent, konsult och skriftställare. Jag tänker, som föreläsare, piska upp ett begär, ett sug från marknaden, efter min roman. Det gäller som ni vet att kittla och tillfredställa marknadskrafterna – jag är en modern människa som anpassar mig efter rådande ekonomiskt system och strukturer. Begav mig därför till Skatteverket denna eftermiddag för att lära mig mer om hur man med framgång driver ett företag.

Det hela gick ganska bra tills vi kom till momsredovisningen, som ju är en intrikat historia med lika många regler som undantag.

Eftersom jag antog att min fråga var av ”allmän natur” räckte jag upp handen.
”Om jag ska föreläsa om Min vän Kurdo Baksi, ett nära förestående romanprojekt med starka inslag och fakta samt råd om hur man bäst, som kvinna, lär känna sin kropp. Vad blir då den utgående momsen? Jag tänker sex procent?”

Det blev helt enkelt väldigt konstig stämning i hela lokalen.

Icke desto mindre.  Jag står i begrepp att söka näringsstöd för min verksamhet då jag utgår ifrån att det kommer ta lite tid att komma igång med projektet som helhet. Det ska beställas trycksaker och annan eventuell merchandise att dela ut vid föreläsningarna.
Jag har lämnat in min ansökan till Arbetsförmedlingen och jag förväntar mig att den behandlas skyndsamt.

Bara att höra av dig/er om ni är intresserade. Kontaktinfo: magnusmosen.se

Annars är det inte mycket nytt under solen.

Eftersom jag även leker väldigt löst med tanken på att prova på stand up comedy låg jag vaken och kom på olika skämt under större delen av natten. Klockan 03:00 väckte jag min flickvän för att få feedback. Dålig respons.

3 reaktioner på ”Jag söker näringsstöd för mitt projekt

      1. Du har så rätt, det finns inga ursäkter. Vårt team måste framåt! Just nu har vi ett sjukt team med stand up comedy drömmar. Go team!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s